Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tabárez trots op 'klein' Uruguay en wil Muslera niet afvallen

Tabárez trots op 'klein' Uruguay en wil Muslera niet afvallen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

6 juli 2018 – De Uruguaanse bondscoach Oscar Tabárez was na het verloren duel met Frankrijk in de kwartfinale vooral heel erg trots op zijn ploeg. De ervaren coach moest erkennen dat de Fransen simpelweg beter waren in Nizhny Novgorad. "Dus rest ons niets anders dan hen te feliciteren", sprak de sympathieke coach na vermoedelijk zijn laatste duel.

Toch had dat anders kunnen zijn als keeper Fernando Muslera een betere dag had. Hij ging pijnlijk de mist in bij de tweede goal van de Fransen. Tabarez wilde hem na het duel niet afvallen. "Het was geen normale goal, maar Fernando was heel belangrijk in ons team en in de weg naar deze wedstrijd", legde hij uit. "Hij is een van de redenen dat we hier stonden. Ik ga hem niet aanvallen vanaf hier. Ik heb met hem gesproken in de kleedkamer."

Toch was hij ook vooral vol trots over wat Uruguay, een land met 3,5 miljoen inwoners, presteerde in Rusland. "Dit was alles wat we konden doen. We speelden tegen een tegenstander die sterker was. Maar de wereld heeft gezien wat we kunnen. We hebben verrast, zoals dat op een WK eigenlijk altijd gebeurt", aldus de bondscoach, die vond dat hij de mooiste job ter wereld heeft.

Of hij doorgaat als bondscoach, de job die hij al sinds 2006 vervult? "Er komen nieuwe dromen. De ploeg heeft nieuwe dromen en we willen over vier jaar weer op het WK staan. Dat is het mooiste podium. Maar ook als ik stop blijft de ploeg dromen van het wereldkampioenschap. Geen toernooi is of wordt zo groot als dit", aldus de keuzeheer, die daarmee impliciet liet doorschemeren na dit toernooi te stoppen. Zijn contract loopt na deze maand af bij Uruguay. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd