Deschamps: "Uruguay is niet te vergelijken met Argentinië"

5 juli 2018, 22:05

Frankrijk liet in de achtste finale tegen Argentinië af en toe zien wat het in huis heeft. Zonder grote indruk te hebben gemaakt op het WK, gaan de Fransen als favoriet het kwartfinaleduel met Uruguay in. Bondscoach Didier Deschamps verwacht dat de wedstrijd tegen de Uruguayanen heel anders wordt dan tegen de Argentijnen.

De wedstrijd tegen Argentinië golfde op en neer en eindigde in 4-3. "Uruguay is niet te vergelijken met Argentinië. We zullen geduldig moeten zijn. Uruguay speelt georganiseerd en incasseert weinig doelpunten, maar voorin zijn ze ook erg efficiënt. We spelen in de kwartfinale van een WK, dus het is onvermijdelijk dat we een tegenstander met veel kwaliteiten treffen", aldus Deschamps op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale.

Edinson Cavani moet hoogstwaarschijnlijk het duel met Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. "Ik bereid mijn spelers voor alsof hij wel meedoet. Uruguay heeft echter meer opties, zoals Cristhian Stuani, een erg goede spits. Of Cristian Rodriguez, die weer heel anders speelt. Ik bereid mijn team voor op de verschillende mogelijkheden. Maar het is duidelijk dat als Cavani - een speler van wereldklasse – er niet is, het Uruguay verandert."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen