Martínez wil dat Belgen niet te veel respect tonen voor Brazilië

5 juli 2018, 20:12

Het had niet misstaan als affiche voor de WK-finale, maar Brazilië en België nemen het vrijdagavond in de kwartfinale tegen elkaar op. Het vertrouwen in een goed resultaat is groot bij de Belgen, die in de achtste finale tegen Japan (3-2) bijna werden uitgeschakeld. Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn strijdplan in elk geval klaarliggen.

"We kijken met vertrouwen uit naar de match. We zijn er klaar voor. Op het veld moeten we onszelf zijn en iedereen moet exact weten wat er van hem verwacht wordt. Alle spelers hebben de juiste focus", citeert Sporza de bondscoach van de Rode Duivels. "We willen genieten. Het doel is dat ons WK morgen nog niet voorbij is."

Martínez denkt dat de teams kwalitatief gelijkwaardig zijn. "Het verschil is dat wij nog niks gewonnen hebben. Zij weten hoe ze een WK moeten winnen. Die psychologische barrière hebben zij niet. Brazilië heeft een echte winnaarsmentaliteit, maar we mogen niet te veel respect tonen."

Dat de Belgen in de achtste finale op de rand van uitschakeling stonden, heeft volgens de bondscoach de selectie alleen maar sterker gemaakt. "Tegen Japan hebben we mentaliteit getoond. Er zit iets speciaals in deze ploeg. De voortekenen zijn gunstig en ik voel veel verlangen in de groep. We zijn zo klaar als maar kan voor deze wedstrijd. Iedereen beseft de omvang. We hebben keihard gewerkt om hier te geraken en we hebben geleerd uit onze vier vorige wedstrijden. We zijn gegroeid in het toernooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen