Van Hanegem: "Niet eenvoudig voor Jørgensen in Rusland"

5 juli 2018, 07:32   Bijgewerkt: 5 juli 2018, 07:40

Het optreden van Nicolai Jørgensen op het WK heeft zijn transferwaarde geen goed gedaan. De spits van Denemarken en Feyenoord raakte zijn basisplaats kwijt en miste in de penaltyserie van de verloren achtste finale tegen Kroatië. Feyenoord wilde hem voor een recordsom verkopen, maar na het wereldkampioenschap lijkt dat onhaalbaar. "Ik vond 18 miljoen destijds al een behoorlijk bedrag", aldus Willem van Hanegem.

Jørgensen keerde zonder een doelpunt op zijn naam huiswaarts. "Om het maar meteen voor hem op te nemen: het was ook niet eenvoudig voor hem in Rusland", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Jørgensen staat aan het einde van het elftal, dan ben je afhankelijk van de ploeg. We weten allemaal dat hij niet snel is, dus op de counter was het ook lastig. En die bonkige Cornelius die hem uit de basis speelde, was fysiek wat meer opgewassen tegen de verdedigers."

De Kromme denkt dat clubs niet zo zwaar tillen aan de gemiste penalty. "Dat gebeurt. Idioten sturen een doodsbedreiging, maar ook dat zou ik niet serieus nemen. Messi miste ook een strafschop, toch? Daar zullen clubs het niet vanaf laten hangen." Hoe dan ook, Feyenoord houdt deze zomer rekening met een vertrek van de spits. "Een club die wil aanvallen, kan hem halen. Want het is een slimme speler. Maar dat zijn vaak de topclubs en die komen niet bij hem uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen