Barcelona ontkent berichtgeving over illegale lever voor Abidal

4 juli 2018, 13:27   Bijgewerkt: 4 juli 2018, 13:35

FC Barcelona heeft alle berichtgeving rondom voormalig voorzitter Sandro Rosell ontkend. Woensdag kwam naar buiten dat de oud-preses illegaal een lever heeft gekocht voor toenmalig verdediger Éric Abidal. Volgens de Catalaanse grootmacht is dat echter onjuist en is de kwestie voor de rechter ook al afgedaan.

Uit telefoongesprekken, die El Confidencial heeft onderschept, blijkt dat Rosell het verhaal over Gerard, de neef van Abidal die de lever zou hebben gedoneerd voor transplantatie, zou hebben bedacht. Dit om het echte verhaal te verhullen. Gerard zou destijds om privacyredenen anoniem willen blijven. Rosell zou op illegale wijze aan de lever zijn gekomen, voor de verdediger die in 2012 kampte met een levertumor.

Eerder werd Rosell ook al verdacht van witwassen in zijn tijd bij FC Barcelona. Mogelijk volgt er nu ook een aanklacht wegens illegale orgaanhandel. Ook raakte Rosell in opspraak rondom de transfer van Neymar, wat uiteindelijk zorgde voor zijn aftreden. Er lopen meerdere aanklachten tegen de oud-bestuurder.

In een officieel statement ontkent Barcelona alle aantijgingen. 'Deze zaak is op 18 mei afgesloten bij de rechtbank in Barcelona', staat te lezen. 'De club is bedroefd over het gebrek aan nauwkeurigheid bij de verspreiding van dergelijke informatie. Zeker omdat het zo'n gevoelig onderwerp betreft.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen