Het Abe Lenstra Stadion is gesloten wegens bommelding

4 juli 2018, 09:07   Bijgewerkt: 5 juli 2018, 00:05

Het Abe Lenstra Stadion is woensdag niet open gegaan. De Friezen maakten via de officiële kanalen bekend dat het 'tot nader orde' gesloten is. Ook sommige naastgelegen gebouwen op de Abe Lenstra Boulevard, waaronder de school Friesland College en het sportcentrum, zijn gesloten. Volgens de politie heeft het te maken met een bommelding, 'die gericht is aan sc Heerenveen'.

De school is inmiddels gecontroleerd en vrijgegeven, maar Sportstad en het Abe Lenstra Stadion voorlopig niet. De politie stelt nader onderzoek in met speurhonden in het stadion. Vermoedelijk is er een bericht gedaan aan sc Heerenveen, want volgens de Leeuwarder Courant kwamen vertegenwoordigers van Sportstad en sc Heerenveen al om half zes 's ochtends bijeen. Vervolgens hebben zij de gebouwen ontruimd. De politie laat weten het dreigement bijzonder serieus te nemen.

Heerenveen kwam zelf even na half acht met de melding dat het Abe Lenstra Stadion voorlopig dicht zou blijven. Directuur Luuc Eisenga had op dat moment al het personeel al naar huis gestuurd. De selectie had na het oefenduel van gisteravond een vrije dag. Onduidelijk is wanneer er een volgende update volgt. 

"Nadat we de melding kregen, moesten we zaken afwegen. We hebben ervoor gekozen om de hoogste zorgvuldigheid te betrachten en na overleg met burgemeester, gemeente en politie is het stadion ontruimd", vertelt de bestuurder tegenover de Leeuwarder Courant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen