Pekerman niet te spreken over Engelse schwalbes en Geiger

4 juli 2018, 08:36

José Pekerman vond de manier waarop de Engelse spelers zich dinsdagavond gedroegen in de achtste finales van het WK 'pijnlijk'. Volgens de coach van Colombia gingen de Engelsen bij tijd en wijle wel heel makkelijk naar de grond. De Colombianen hadden na een uur spelen dan ook al vijf gele kaarten te pakken. Arbiter Mark Geiger kreeg eerder al uit andere hoeken ook kritiek.

"Dat was pijnlijk om te zien", vond de ervaren Pekerman na het duel tijdens de persconferentie. "Engeland heeft goede aanvallers, maar ze gaan soms wel heel makkelijk naar de grond in het zestienmetergebied... Daar moeten ze voorzichtiger mee zijn tijdens de rest van dit WK."

Ook over de scheidsrechter Geiger was Pekerman niet echt te spreken. "Er waren zo veel fouten, dat mag gewoon niet gebeuren. We moeten een manier vinden om dit te voorkomen, want het is niet makkelijk om een duel te spelen met zulke scheidsrechterlijke beslissingen."

De afwezigheid van sterspeler James Rodriguez speelde uiteraard ook mee bij de uitschakeling van zijn ploeg. "Op het gebied van creativiteit en afmaken is hij een cruciale speler voor ons. Helaas was hij niet fit genoeg om te spelen", aldus Pekerman, die niet wilde ingaan op zijn toekomst als keuzeheer van Colombia.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen