Engeland rekent af met penalty-trauma: "Lang en veel gepraat"

4 juli 2018, 08:13

De Engelse bondscoach Gareth Southgate kan niet meer stuk in Engeland. Niet alleen omdat hij met zijn ploeg het voetbal van de nationale ploeg terug aan de supporters gaf én zich dinsdagavond plaatste voor de kwartfinale op het WK in Rusland, maar ook omdat hij eindelijk weer eens een strafschoppenserie won met zijn land. Het geheim? Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

"We hebben heel lang en vaak gepraat over het nemen van strafschoppen in zo'n reeks", aldus de bondscoach, die woensdagochtend veel lof kreeg in de Engelse media, na het duel. Zo werd er op de training veelvuldig geoefend, ook in het lopen naar de penaltystip. Southgate: "We hebben gekeken naar de techniek van de spelers en naar de rol van de keeper. Alle spelers bleven rustig en deden wat ze moesten doen."

Ook doelman Jordan Pickford kreeg uitgebreide instructies. "Ik heb mijn huiswerk goed gedaan", vond hij. "Dat ik niet de grootste keeper ben, maakt niet uit. Ik ben bewegelijk en kan op het jusite moment een een redding maken als dat moet." Pickford was juist diegene die nog veel kritiek kreeg in eigen land, maar stopte op het moment suprême de penalty van Carlos Bacca.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen