Mikel hoorde voor WK-duel dat zijn vader ontvoerd was

3 juli 2018, 14:53

Het WK is voorbij voor Nigeria, maar het Afrikaanse land heeft dinsdag nog wel de spotlights van de internationale media gehaald. Reden daarvan is het bizarre verhaal dat John Obi Mikel heeft verteld aan The Guardian. Enkele uren voor de aftrap van het cruciale duel met Argentinië, werd hij ingelicht over de ontvoering van zijn vader.

Op 26 juni speelde Nigeria de allesbepalende laatste groepswedstrijd tegen Argentinië, die uiteindelijk verloren ging. Vier uur voor die wedstrijd hoorde Mikel via een telefoontje dat zijn vader was ontvoerd en dat er een bedrag van 24.000 euro werd geëist voor zijn vrijlating. Mikel besloot het bizarre telefoontje niet te vertellen aan de technische staf van de Nigeriaanse ploeg, omdat hij het volk niet in de steek wilde laten. De ontvoerders hadden hem bovendien opgedragen om zijn mond te houden.

De aanvoerder begon daardoor gewoon in de basis en speelde negentig minuten. "Als ik het aan iemand zou vertellen, zouden de ontvoerders mijn vader doodschieten. Ik heb dus mijn mond gehouden, ook omdat ik het team niet wilde afleiden. Ik was verward en speelde een wedstrijd terwijl mijn vader in handen was van criminelen."

Maandag kwam het goede nieuwe naar buiten dat de vader van Obi Mikel is bevrijd door de politie. Gemakkelijk ging dit niet, want er ging een vuurgevecht aan vooraf. "Ik ben dankbaar dat mijn vader weer vrij is", zegt Mikel. "Ik ben de politie dankbaar voor hun hulp en dank mijn vrienden en familie voor hun steun. Helaas verblijft mijn vader nu nog wel in het ziekenhuis vanwege verwondingen die hij heeft opgelopen tijdens zijn ontvoering."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen