Officieel: Löw blijft de komende jaren bondscoach van Duitsland

3 juli 2018, 14:23

Het verschrikkelijk verlopen WK kost Joachim Löw niet de kop. De ervaren keuzeheer behoudt zijn baan als bondscoach van Duitsland, zo heeft de bond dinsdagmiddag laten weten. Het feit dat Die Mannschaft dit WK al in de groepsfase is gestrand en zelfs laatste werd in de groep, wordt hem dus niet fataal.

Löw is al sinds 2006 de eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg en staat er uitstekend op in Duitsland. Dat was ook de reden dat de Duitse bond hem onlangs nog een nieuw contract, lopend tot 2022, onder zijn neus schoof. Het heeft er alle schijn van dat hij die verbintenis ook uit gaat dienen. De bond houdt namelijk ook na het slecht verlopen WK vast aan Löw.

In 2014 werd Löw met zijn team wereldkampioen, maar diezelfde ploeg werd in Rusland compleet afgeschminkt. Het toernooi begon met een nederlaag tegen Mexico dramatisch, werd nog even gered door een late winnende treffer van Toni Kroos tegen Zweden, maar eindigde in mineur. De groepswedstrijd tegen Zuid-Korea eindigde door twee late tegengoals in 0-2. Daardoor werd Duitsland zelfs laatste in Groep F.

"Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de bond", zegt hij in het statement op de website van de DFB. "Ondanks de kritiek die ik heb gehoord in het land, voel ik over het algemeen steun en aanmoediging. De teleurstelling is nog steeds enorm, maar ik heb de motivatie om door te gaan alweer gevonden. Het kost even tijd om de boel weer bij elkaar te rapen, maar in september zullen we er weer staan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen