RKC begint seizoen zonder trainer: "Nog nooit meegemaakt"

3 juli 2018, 09:20

Het nieuwe seizoen is ook voor RKC Waalwijk begonnen, maar bij de eerste training van het voetbaljaar 2018/2019 stond er nog geen hoofdtrainer op het veld. Als enige profclub in Nederland heeft de club uit Brabant nog geen hoofdcoach voor de groep staan.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is daar niet blij mee, maar verkiest kwaliteit boven snelheid. "Ik ben de eerste die graag ziet dat er zo snel mogelijk een hoofdtrainer is. Maar goed, we hebben een bepaald idee wat voor trainer het zou moeten zijn en daar zetten we nog steeds op in. We nemen de tijd. Uiteindelijk zijn we ambitieus en willen we de komende jaren met de club bouwen. Daar moet de juiste man bij passen", zegt hij tegen Omroep Brabant.

Toch hoopt de 34-jarige directeur snel goed nieuws te kunnen melden. "Ik besef dat het voor iedereen en alles belangrijk is dat er een gezicht als hoofdtrainer voor de groep staat. Daar ben ik gisteren en eergisteren mee bezig geweest. En dag daarvoor. En daar ga ik vandaag weer mee verder. Maar er is zeker geen paniek. We maken de keuze weloverwogen."

Maandag werd wel bekend dat Serge van den Ban (keeperstrainer) en Sander Duits (assistent-trainer) aan de staf zijn toegevoegd. Voor Duits is het een vreemd situatie. "Ik heb het zelf eigenlijk nooit meegemaakt als speler, een voorbereiding beginnen zonder trainer. Maar ik ben van mening dat wanneer de gewenste kandidaten niet doorgaan, dat je niet zomaar een paniekkeuze moet maken en iemand moet hebben omdat de voorbereiding begint. Je kunt beter langer de tijd nemen en zorgen dat je iemand krijgt die je echt wil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen