Brazilië maakt favorietenrol wél waar en verslaat Mexico

2 juli 2018, 17:59   Bijgewerkt: 2 juli 2018, 18:09

Brazilië heeft in tegenstelling tot Argentinië, Portugal en Spanje haar achtste finale op het WK wel weten te winnen. In een zeer open wedstrijd wist Neymar het verschil te maken. Kort na rust maakte de sterspeler zelf de openingstreffer, waarna hij vlak voor tijd Roberto Firmino bediende. Mexico bood dapper partij, maar kon niet op tegen het Braziliaanse geweld na rust en moest dus het hoofd buigen in de achtste finale: 2-0.

Brazilië had op een WK-eindronde nog nooit een wedstrijd verloren van El Tri en wilde die favorietenrol maandag maar wat graag waarmaken. Mexico had in haar openingswedstrijd tegen Duitsland echter gezien dat het best een kans maakte tegen een titelfavoriet en ging dus met eenzelfde strijdplan van start als het tegen de Duitsers had gedaan. Het legde ontzettend veel energie in de wedstrijd, schroefde het tempo in de hitte van Samara op en wist op de counter enkele keren gevaar te stichten. Met name PSV'er Chucky Lozano en Carlos Vela van Los Angeles F.C. lieten zich aanvallend gelden, maar namen bij tijd en wijlen wat te veel hooi op hun vork, waardoor echte kansen uitbleven. De grootste kans aan Mexicaanse zijde was voor Hugo Ayala, die vanaf rand zestien vrij kon uithalen maar besloot te kappen. De verkeerde keuze, want hij gaf Filipe Luis hiermee de tijd om zich tussen bal en doel te gooien.

Er moest na de rust dus een tandje worden bijgeschakeld, wat door Brazilië goed werd begrepen. De vijfvoudig wereldkampioen leek het absoluut niet op een verlenging aan te willen laten komen en richtte haar blik direct vanaf de aftrap naar voren. Mexico piepte en kraakte onder het Braziliaanse aanvalsgeweld en moest al na vijf minuten ook buigen, toen Neymar met een prachtig hakje Willian vrijspeelde. De speler van Chelsea kon de zestien in, behield het overzicht en zette hard en laag voor. Ochoa was geklopt en Neymar kon vrij intikken: 1-0.

Brazilië plaatste zich zodoende voor de kwartfinale, waarin het de winnaar van de wedstrijd België – Japan treft. Die partij trapt maandagavond om 20:00 af en is uiteraard te volgen via een liveverslag van FCUpdate.nl

Opstellingen en beoordelingen*

Brazilië: Alisson 6.5; Fágner 7, Thiago Silva 7, Miranda 7, Filipe Luis 6.5; Paulinho 7.5 (81. Fernandinho -), Casemiro 7, Philippe Coutinho 7 (86. Roberto Firmino -); Willian 8 (90. Marquinhos -), Gabriel Jesus 6, Neymar 8.5

Mexico: Guillermo Ochoa 8; Edson Alvárez 7 (55. Jonathan dos Santos 6.5), Hugo Ayala 7, Carlos Salcedo 7, Jesús Gallardo 7.5; Rafael Márquez 6 (46. Miguel Layún 6.5), Andrés Guardado 7.5; Carlos Vela 7.5, Héctor Herrera 6.5, Hirving Lozano 7.5; Javier Hernández 6.5 (60. Raúl Jiménez 7)

Man of the Match: Neymar

*Spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen