Rakitic opgetogen: "Over twintig jaar moeten ze over ons praten"

2 juli 2018, 12:26

Ivan Rakitic schoot Kroatië vanaf elf meter uiteindelijk naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap. De middenvelder van FC Barcelona wil met zijn ploeggenoten geschiedenis schrijven in Rusland. "Ik wil dat onze kinderen over twintig jaar over onze prestaties spreken", vertelde hij opgetogen.

Op de officiële kanalen van de FIFA gaat Rakitic in op de prestaties van Kroatie tot dusver. "Voor ons zijn de mannen uit 1998 onze idolen. Ze lieten ons zien hoe we het moesten doen. Nu moeten we hen doen vergeten. Dat mag overigens geen extra druk zijn, want we moeten ook genieten van het WK."

Dat Rakitic zondagavond vanaf elf meter het duel zo definitief besliste, was hem opvallend genoeg eerder die dag nog voorspeld door zijn vrouw en kinderen. Rakitic: "Ze vertelden me dat ik diegene zou zijn die het op het laatst zou beslissen tegen Denemarken. Dit was een van de meest emotionele wedstrijden uit mijn loopbaan."

Te meer omdat Luka Modric na liet om in de verlenging het al af te maken vanaf de strafschopstip. Toch was de middenvelder van FC Barcelona vol lof over zijn collega-middenvelder. "Er is niemand die het voetbal beter begrijpt in Kroatië dan hij. Luka is daarnaast ook een geweldig persoon. Het geeft plezier om tegen hem te spelen in Spanje, al is het nog leuker om met hem te winnen. Hij is onze leider."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen