'Emmenaar' Loen en talent Meijer vertrekken naar Almere City

2 juli 2018, 11:03

Youri Loen verruilt FC Emmen voor Almere City. De middenvelder had een aflopend contract bij de promovendus uit Drenthe en leek op weg naar een nieuw contract, maar kiest toch voor het avontuur in de Eerste Divisie. Eerder hoopte hij nog op een club in het buitenland, maar die stap komt er dus niet. Almere City presenteerde naast Loen maandagochtend ook Stijn Meijer.

"Almere City FC wilde mij heel graag hebben en handelde snel. Dat gaf een erg goed gevoel. De ambities van de club spreken mij aan. Ik verwacht een mooi seizoen, waarin we het hopelijk nog een stap beter gaan doen dan afgelopen jaar. Mijn doel is om belangrijk te worden voor de ploeg en gezamenlijk de clubdoelstelling te halen", aldus Loen, die eerder speelde voor NEC, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard, op de clubsite.

Technisch directeur Robert Maaskant was ook blij met de komst van de multifunctionele Loen. "Hij kan spelen als linksback, maar ook als linkshalf. Hij is dus multifunctioneel inzetbaar. Bovendien heeft Youri een fantastisch karakter en een geweldige drive", aldus de 'TD', die ook voor de van Willem II overgekomen Meijer mooie woorden had. "In zijn nog jonge carrière heeft hij ups en downs meegemaakt. Het is een jongen die in meerdere jeugdopleidingen heeft gevoetbald, een beloftevolle speler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen