Modric bekeek beelden van Schmeichel, maar miste penalty toch

Modric bekeek beelden van Schmeichel, maar miste penalty toch

1 juli 2018 – Aanvoerder Luka Modric baalde enorm van het feit dat hij op het moment suprême, vijf minuten voor het verstrijken van de tweede verlenging, zijn strafschop miste tegen Denemarken in de achtste finale. Vooral omdat hij de hele ochtend nog had gestudeerd op het nemen van penalty's tegen Kasper Schmeichel.??

Dat vertelde hij na het duel met Denemarken, dat gewonnen werd na strafschoppen. "Mijn misser kwam hard aan, vooral omdat ik de hele ochtend beelden van Schmeichel heb bekeken om te zien hoe ik hem het beste kan passeren", legde hij uit. Sowieso had Modric het lastig tijdens de wedstrijd. "Het was ontzettend heet, wat het voor de spelers heel zwaar maakte."

Ook trainer Zlatko Dalic zag hoe moeizaam het ging bij Kroatië. "Het was een zware wedstrijd, maar ook een geweldig gevecht. We verdienen het om te winnen", oordeelde de coach. "We zijn hier niet gekomen om de groepsfase te winnen. We zijn hier voor iets veel groters. En dankij het publiek, de fans en de spelers is dit een overwinning voor ons allemaal."

gerelateerd