Schmeichel voelt zich na heldenrol 'zeker niet in de steek gelaten'

1 juli 2018, 23:35

Doelman Kasper Schmeichel speelde namens de Denen een heldenrol tegen Kroatië in de achtste finale van het WK. Maar ondanks drie gestopte strafschoppen van zijn hand, plaatst hij zich met zijn team niet voor de kwartfinale. Een hard gelag. "We hadden het geluk niet aan onze zijde, dus de uitschakeling is moeilijk te accepteren."

Dat vertelde hij na het duel tijdens de persconferentie. "Het is een gek gevoel. Nu overheerst vooral de teleurstelling, maar ook de trots op wat we hebben laten zien. Niet alleen over de elf op dit veld, maar bij iedereen rondom het team. Wat iedereen gedaan heeft, alle fans: geweldig. We hadden zeker een goede kans om te winnen, in de tweede helft vond ik ons de betere ploeg."

Toch was het uiteindelijk niet genoeg voor de volgende ronde, omdat de Denen vanaf elf meter totaal niet zuiver waren. Schmeichel verwijt zijn ploeggenoten die misten echter niets. "Nee, ik voel me zeker niet door hen in de steek gelaten. Als je een penalty wil nemen, ben je voor mij al een held. Respect voor hen. De druk is dan enorm op je. We winnen en verliezen als team. En ik ben trots om onderdeel te zijn van dit team. We'll be back."

Op de vraag wat het geheime wapen was om specialist Luka Modric in de reguliere speeltijd vanaf elf meter van het scoren af te houden, kon de Deense goalie vooral lachen. "Het was intuïtie op dat moment", aldus Schmeichel, die zich naar eigen zeggen niet speciaal had voorbereid op de strafschoppen van Modric.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen