Southgate voelt dat de band tussen de fans en zijn ploeg groeit

1 juli 2018, 22:02

Gareth Southgate vindt de band tussen de Engelse supporters en de nationale ploeg beter dan het ooit tevoren onder zijn leiding was. Volgens hem is er echt iets gegroeid tijdens dit wereldkampioenschap. De Engelse fans zijn er, mede doordat ze aan de 'makkelijke' kant van het WK zitten, van overtuigd dat hun team de finale haalt. Daarvoor moet het in elk geval eerst afrekenen met Colombia in de achtste finale.

"De spelers zijn in staat geweest om de perceptie bij de supporters te veranderen over hoe we het WK kunnen spelen. We zijn opnieuw met de fans verbonden. Ik heb het gevoel dat we opwinding hebben gecreëerd in ons land", vertelde hij tegenover de BBC. Toen Engeland zich kwalificeerde, was er juist nog heel veel kritiek op de nationale ploeg en de wijze waarop het speelde.

Volgens Southgate heeft dat ermee te maken dat er een jonge, frisse ploeg staat dit toernooi. "En ik geloof echt in ze, ook al zijn we onervaren. Voor sommigen zal het duel met Colombia een van de allergrootste uit hun loopbaan zijn tot dusver. Maar tot dusver ben ik zeer tevreden over wat ze hebben laten zien."

Alleen over Jordan Pickford zijn de meningen vooralsnog wat verdeeld. Hij hield nog niet een keer de nul dit toernooi. "Ik ben erg tevreden over zijn prestaties. Hij past erg goed bij de manier waarop wij spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen