Iniesta bevestigt zijn afscheid als international van Spanje

1 juli 2018, 20:52

Andrés Iniesta kondigde voor het wereldkampioenschap in Rusland al min of meer zijn afscheid aan als international van Spanje. Hoewel zijn laatste duel eerder aanbrak dan gepland, namelijk al in de achtste finale tegen Rusland, bevestigde hij na die wedstrijd inderdaad per direct te stoppen als international.

"De realiteit is dat dit mijn laatste duel namens Spanje was. Het is fantastisch geweest", sprak hij na het verloren duel met Rusland over zijn jaren als international. "Maar ook een afscheid loopt niet altijd zoals je wenst en droomt. Maar het is wat het is. Helaas."

Zijn afscheid kwam mede tot stand omdat Iniesta 'slechts' het veld betrad als invaller. Pas na ruim een uur spelen kwam hij binnen de lijnen bij Spanje, wat in eigen land voor veel onbegrip zorgde. Bescheiden als Iniesta is, wilde hij daar na het duel geen ophef over maken. "Dat is een keuze van de coach, die heb ik te accepteren."

Iniesta (34) kwam tot 133 interlands, waarin hij dertienmaal scoorde. Zijn belangrijkste treffer was in de WK-finale van 2010 tegen Nederland, toen hij zijn land hoogstpersoonlijk de wereldtitel bezorgde in blessuretijd. Naast de WK-titel werd hij ook nog tweemaal Europees Kampioen (2008 en 2012) met zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen