Mbappé wil niets weten van vergelijking met Pelé

30 juni 2018, 18:44

Kylia Mbappé schoot Frankrijk zaterdagmiddag hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap in Rusland. Dankzij zijn twee treffers werd de aanvaller van Paris Saint-Germain niet voor niets verkozen tot man-of-the-match. Ook was hij de eerste tiener sinds Pelé met twee doelpunten in een WK-duel in de knock-outfase.

Toch wilde de Fransman na het duel niet te veel weten van de vergelijking met de legendarische Braziliaan. "Ik ben heel blij en voel me gevleid om de tweede tiener te zijn die minimaal twee goals maakt in een duel van de knock-outfase op een WK, maar laten we dingen wel in de juiste context plaatsen. Pelé was van een hele andere categorie, al is het mooi om bij hem in een rijtje te staan."

Dat Mbappé het op het WK laat zien met twee treffers en de actie waaruit de Fransen een strafschop verdienden, zorgde vooral voor trots bij de tiener. "Er is geen betere plaats dan een WK om te laten zien wat je capaciteiten zijn. Hier zijn alle topspelers", aldus de aanvaller.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen