Messi als valse spits, Matuidi hangend op links bij Frankrijk

30 juni 2018, 18:18

De opstellingen voor de eerste achtste finale van het WK, die tussen Frankrijk en Argentinië zijn binnen. Wat opvalt is dat Lionel Messi bij de Argentijnen als valse spits lijkt te gaan spelen, terwijl Blaise Matuidi de linksbuitenplaats gaat bekleden bij de Fransen.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Nigeria valt op dat Gonzalo Higuaín zijn basisplaats kwijt is. De spits wordt vervangen door de 22-jarige Cristian Pavón, die van origine een vleugelspeler is. Het heeft er daardoor alle schijn van dat Lionel Messi als valse spits zal gaan opereren, met Angél Di María en Pavón als assistenten vanaf de vleugel. Messi is overigens op zoek naar zijn eerste doelpunt ooit in de knock-out-fase van een WK. Bij Argentinië staat Nicolás Tagliafico weer in de basis, de linksback zal vandaag de duels aan moeten gaan met Kylian Mbappé. 

Bij tegenstander Frankrijk is het enige opvallende dat Blaise Matuidi hangend op links wordt opgesteld. De speler van Juventus bekleedde die rol eerder ook al tegen Peru. Door die keuze zitten Corentin Tolisso en Ousmane Dembélé op de bank.

Het treffen begint om 16.00 uur en is te volgen via het live verslag op FCUpdate.nl. 

Opstellingen

Frankrijk: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Kanté, Pogba, Mbappé, Griezmann, Matuidi, Giroud.

Argentinië: Armani; Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Pérez, Mascherano, Banega, Pavón, Di María; Messi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen