Ajax sluit trainingskamp af met ruime zege, hattrick De Wit

30 juni 2018, 14:08

Ajax heeft het trainingskamp in Duitsland afgesloten met een royale overwinning. Vierdeklasser SV Lippstadt 08 maakte na de eerste twintig minuten geen schijn van kans meer en werd met 0-9 verslagen. Dani de Wit was de opvallendste man bij Ajax.

De Duitse vierdeklasser hield in de eerste twintig minuten nog stand, maar kreeg daarna de ene tegengoal na de andere om de oren. Doelpunten van Noussair Mazraoui (twee), Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar (twee) zorgden voor een 0-5 ruststand, terwijl Ajax er na de pauze nog een schepje bovenop deed. Na de pauze maakte Labyad er al snel 0-6 van, waarna het woord was aan Dani de Wit. De invaller scoorde in tien minuten tijd drie keer en bepaalde de eindstand op 0-9.

Het was het tweede oefenduel met een Duitse ploeg van deze week voor Ajax. Eerder deze week werd er met 3-1 verloren van derdeklasser Preußen Münster.