FIFA corrigeert Maradona: "Hij moet respect tonen"

30 juni 2018, 13:51

Diego Maradona wordt door de FIFA vorstelijk betaald om als ambassadeur aanwezig te zijn bij WK-wedstrijden, maar hij lijkt zich niet bewust te zijn van zijn voorbeeldfunctie. De Argentijn baarde dinsdag opzien door zich heftig te gedragen op de tribune en de FIFA is daar niet blij mee.

Tijdens het spannende duel tussen Argentinië en Nigeria ging Maradona uit zijn dak bij het doelpunt van Lionel Messi, terwijl hij na de winnende goal van Marcos Rojo voor de camera zijn middelvingers opstak. Ook baarde hij opzien door tijdens het duel een dutje te doen in zijn stoel, terwijl hij na de wedstrijd van zijn plaats moest worden geholpen omdat hij de slotfase zeer intens had beleefd. 

De 57-jarige Maradona ontvangt van de FIFA een bedrag van 11.300 euro per wedstrijd waar hij als ambassadeur actief is. Hij hoort bij de groep 'Legends', die door het FIFA in het leven is geroepen. Ook Ronaldo, Samuel Eto'o en Carles Puyol maken deel uit van die groep.

De FIFA is niet blij met het gedrag van Maradona. "Hij mag dan een voetballegende zijn, hij moet zich wel respectvol opstellen", zegt FIFA-directeur Colin Smith tegen diverse internationale media. "Al deze spelers hebben voor WK-historie gezorgd, maar ze moeten wel respect tonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen