Eiting mikt op doorbraak: "Hoop dat het dit jaar gaat gebeuren"

30 juni 2018, 12:57

Vorig seizoen mocht Carel Eiting al proeven aan het eerste elftal van Ajax, maar van een grote doorbaak kwam het nog niet voor de twintigjarige controleur. De middenvelder hoopt dat het aanstaande seizoen het jaar van zijn doorbraak gaat worden.

Dat vertelt de geboren Amsterdammer op de clubwebsite. "Ik moet zeggen dat ik elk jaar van plan ben het 'mijn jaar' te laten worden. Natuurlijk hoop ik dat het ook dit seizoen gaat gebeuren. Verder laat ik het op me afkomen. Ik heb nooit extreme verwachtingen van wat er komen gaat. Je weet namelijk niet hoe het gaat lopen", zegt hij nuchter. "Je kunt geblesseerd raken en dan zijn al je verwachtingen weg. En je kunt het extreem goed doen. Ook dan kunnen je verwachtingen overboord. Daar doe ik dus niet aan mee. Wat ik wel met mezelf afspreek is om elke dag alles te geven. Dan hoop ik dit seizoen een basisplaats te veroveren."

Eiting heeft tot dusver vier duels in het eerste gespeeld. Of de middenvelder kans maakt op een basisplaats in het nieuwe seizoen, weet hij nog niet. "Dat is nog lastig te zeggen. Er is nog heel veel onduidelijk. Het is afwachten tot de selectie helemaal bekend is. Dan kun je gaan rekenen en kijken hoeveel concurrentie er op jouw positie is. Daar is het nog veel te vroeg voor. Daarom leg ik nu vooral de focus op mezelf om beter te worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen