Inspectie eist dat Ajax onderzoek gaat doen naar Nouri-zaak

30 juni 2018, 11:09

De Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) zet Ajax aan het werk. De inspectie heeft dit weekend laten weten dat de Amsterdamse club een zogenaamd calamiteitenonderzoek moet doen naar de gebeurtenissen bij de verzorging van Abdelhak Nouri.

Aanleiding is de verklaring die directeur Edwin van der Sar maandag tijdens een speciaal belegde persconferentie aflegde. De beleidsbepaler erkende dat de club volledig aansprakelijk is voor wat er is gebeurd tijdens de oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk, waar Nouri werd getroffen door hartfalen. Nouri werd niet adequaat geholpen door de medewerkers van Ajax die bij het noodlottige incident aanwezig waren.

Daardoor moet Ajax van het IGJ nu een calamiteitenonderzoek gaan starten, die over acht weken opgesteld moet zijn. De club moet het onderzoek laten uitvoeren door een commissie die deskundig en onafhankelijk is. "Meestal betreft het een zorginstelling. Bijzonder aan deze zaak is wellicht dat een voetbalclub de opdracht krijgt", reageert het IGJ tegenover RTV NH.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen