Openhartige De Ligt: "Het is opvallend rustig rondom mij"

30 juni 2018, 08:50

Zijn naam werd al genoemd bij topclubs als FC Barcelona en Bayern München, maar van concretere interesse in Matthijs de Ligt is deze zomer vooralsnog geen sprake. Dat geeft hij althans zelf aan. De achttienjarige verdediger is dan ook alleen bezig met Ajax en heeft het vizier al op de wedstrijden tegen Sturm Graz staan.

De Ligt focust zich alleen op Ajax, omdat het qua interesse in hem rustig is. Dat geeft hij aan tegenover De Telegraaf. "Je zou denken dat het tijdens de transferwindow heel druk is, maar sinds die open is, is het opvallend rustig rondom mij. Iedereen is ook druk met het WK. Het enige wat ik nu doe is focussen op Ajax. Als speler wil je altijd het hoogst haalbare. In Nederland is dat kampioen worden, de beker winnen en de Champions League in. Het liefst heb je dan een team om je heen dat prijzen kan winnen, dan zijn transfers als die van Tadic mooi. Ook dat neem je mee in je beslissing. Maar ik wil hier nu lekker fit worden voor de duels met Sturm Graz."

De achttienjarige verdediger is zeer content met de komst van Dusan Tadic, die voor elf miljoen euro werd overgenomen van Southampton. "Je hebt een bepaald doel bij Ajax: aanhaken bij de subtop van Europa", zegt De Ligt. "Daar worden nu eenmaal dit soort bedragen betaald. Je kunt het gekte noemen, maar het is de huidige staat van het Europese voetbal. Ik denk dat je daar als Ajax zijnde in mee moet. Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt. Vooropgesteld vind ik elf miljoen euro voor Tadic niet eens heel veel geld. Dit haalt het niveau van het team omhoog, zoals ik dat overigens ook van de andere aankopen verwacht. Het is een signaal naar anderen toe dat wij hier iets willen bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen