Gisteren gemist: Keuken Kampioen Divisie en Vd Vaart in Zwolle

30 juni 2018, 00:30   Bijgewerkt: 29 juni 2018, 23:41

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 29 juni.

FC Twente-sponsoren kopen voor acht miljoen euro aan aandelen

Hoewel FC Twente momenteel in grote financiële nood verkeert na de degradatie van vorig seizoen en enkele financiële tegenvallers, kwam er vrijdagochtend ook positief nieuws. De Tukkers deden donderdag nog een beroep op de gemeente, maar kwamen ook met een eigen inbreng. Sponsoren hebben voor acht miljoen euro aan aandelen gekocht.

AZ neemt Vejinovic definitief over van Feyenoord

AZ heeft zoals verwacht Marko Vejinovic definitief overgenomen van Feyenoord. De middenvelder, die het afgelopen seizoen al werd gehuurd van de Rotterdammers, maar een zware blessure op liep, tekent een contract voor vier seizoenen in Alkmaar. Dat maakte AZ donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Eerste Divisie door het leven als Keuken Kampioen Divisie

Het is de KNVB gelukt om een nieuwe naamgever te vinden voor de Eerste Divisie. De competitie luisterde de afgelopen jaren naar de naam Jupiler League, maar zal per vandaag de naam Keuken Kampioen Divisie gaan dragen. De Eerste Divisie en Keuken Kampioen zijn een contract voor drie seizoenen overeengekomen.

Heerenveen voegt Michel Jansen toe aan technische staf

sc Heerenveen heeft de zoektocht naar een assistent-trainer van Jan Olde Riekerink voltooid. De Friezen gaan in zee met Michel Jansen, die bij het grote publiek bekend is vanwege zijn periode bij FC Twente. Hij heeft voor een jaar getekend.

Opmerkelijk: Van der Vaart (35) gaat meetrainen bij PEC

Rafael van der Vaart is nog niet van plan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en gaat mogelijk weer aan de slag in de Eredivisie. Vanaf maandag gaat hij meetrainen bij PEC Zwolle, dat meldt dat de 35-jarige spelmaker 'zijn conditie op peil gaat houden'.

Soap compleet: wegen van Schenk en Sparta scheiden

De soap omtrent Xandro Schenk is compleet. Vorige week donderdag verbond de verdediger zich aan Sparta Rotterdam, maar een dag later wilde hij onder zijn contract uitkomen om bij FC Twente te gaan spelen. Sparta was witheet vanwege de handelswijze van Twente, maar heeft vrijdag wel besloten om de verbintenis met Schenk te verscheuren.

Van 't Schip over Van der Vaart: "Contract? Niets is onmogelijk"

Het valt zeker niet uit te sluiten dat Rafael van der Vaart en PEC Zwolle met elkaar in zee gaan. Vrijdag werd bekend dat de 35-jarige routinier vanaf aanstaande maandag gaat meetrainen met de eredivisionist en mogelijk mondt dat uit in een verbintenis. Trainer John van 't Schip is vooral benieuwd naar wat Van der Vaart kan laten zien op het trainingsveld.

Lees ookWK-dagboek 16: geen Frans Messi-plan

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen