Soap compleet: wegen van Schenk en Sparta scheiden

Soap compleet: wegen van Schenk en Sparta scheiden

29 juni 2018 – De soap omtrent Xandro Schenk is compleet. Vorige week donderdag verbond de verdediger zich aan Sparta Rotterdam, maar een dag later wilde hij onder zijn contract uitkomen om bij FC Twente te gaan spelen. Sparta was witheet vanwege de handelswijze van Twente, maar heeft vrijdag wel besloten om de verbintenis met Schenk te verscheuren.De Rotterdammers presenteerden Schenk vorige week donderdag als nieuwste aanwinst. De 25-jarige verdediger meldde zich op Het Kasteel, liet zich fotograferen in een Sparta-shirt en gaf een interview waarin hij zei blij te zijn met zijn nieuwe club. Een dag later wilde hij echter onder het contract uitkomen. FC Twente had zich bij zijn vader gemeld en deed de verdediger een betere aanbieding.

Dat zorgde voor enorme woede bij Sparta. "Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken", zei technisch manager Henk van Stee aan RTV Rijnmond. Sparta was uiteraard ook teleurgesteld in Schenk, die duidelijk maakte toch liever bij Twente te willen voetballen.

?De verdediger heeft zijn zin gekregen, aangezien Sparta vrijdag meldt dat beide partijen weer uit elkaar gaan. "We hadden Xandro graag toegevoegd aan onze selectie. We zijn teleurgesteld dat hij uiteindelijk voor een andere club kiest", zegt Van Stee op de clubwebsite. "Feit blijft echter dat we alleen spelers willen hebben die graag voor Sparta willen voetballen. Daarom heeft Sparta na intensief overleg overeenstemming bereikt over een financiële compensatie, zodat we een streep onder deze zaak kunnen zetten. Beide partijen hebben afgesproken geen verdere mededelingen over de afwikkeling te doen."

Sparta meldt niet dat Schenk nu naar Twente verkast, maar stelt wel dat de speler 'een andere club verkiest'.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 23 februari 2020

  2. zaterdag 22 februari 2020

  3. vrijdag 21 februari 2020