Ajax Vrouwen haalt ervaren Hansen na tip van Lieke Martens

29 juni 2018, 15:13   Bijgewerkt: 29 juni 2018, 15:18

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag een Deense international binnengehaald. De 30-jarige Røddik Hansen komt transfervrij over van FC Barcelona, eerder speelde ze voor Olympique Lyon en FC Rosengård. De overgang kwam tot stand na een tip van Oranje-international Lieke Martens, die ook in Catalonië voetbalt.

"Ik heb een tip gekregen van Lieke Martens bij Barça. Lieke wist dat zij op zoek was naar een nieuwe club. Daarna hebben we contact met haar opgenomen om te praten over een transfer", vertelt Benno Nihom over de 132-voudig international, die tijdens de EK-finale ook meedeed als invalster.

De hoofdtrainer is zeer blij met de aanwinst uit Catalonië. "Als je de kans hebt om een speler, met zoveel ervaring, naar Ajax te halen dan moet je de kans aangrijpen. Het is grappig dat deze transfer in dezelfde week rondkomt als die van Dusan Tadic. Allebei zijn het internationale topspelers met veel ervaring", aldus de trainer, die haar ervaring goed kan gebruiken voor in de Champions League. Ook Kim Mourmans (23), speler van PSV, sluit aan bij de Ajax Vrouwen. De aanvaller krijgt als amateur de kans om te revalideren, in de hoop dat ze na de winterstop van waarde kan zijn voor Ajax.

Ook Eredivisionist Achilles'29 haalde een speelster binnen. Anouk Borgman verruilt FC Twente voor de dames uit Groesbeek.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen