Ajacied Mazraoui ziet zichzelf vooral als middenvelder

29 juni 2018, 15:06

Noussair Mazraoui speelde afgelopen seizoen voornamelijk als rechtsback in het eerste van Ajax, maar vindt zichzelf uiteindelijk toch meer een middenvelder. Dat neemt niet weg dat als de mogelijkheid er is om als back speelminuten te maken, dat hij dat graag doet. "Tegenwoordig zie je dat heel veel kansen via vleugelverdedigers komen", vertelt hij.

Tijdens een Q&A op de officiële Ajax-kanalen ging hij in op de vraag wat zijn favoriete positie in het veld is. "Daar heb ik zelfs met Erik ten Hag nog niet over gesproken", lachte hij. "Maar dan het liefste op het middenveld. Zowel aanvallend als verdedigend, dat maakt me niet zo veel uit."

Toch speelde hij onder Ten Hag als basisspeler vooral als rechtsback of anders op een andere plek achterin. "Dat is ook geen verkeerde positie. Tegenwoordig komen er veel kansen via de backs, spelers zoals Marcelo. Dus dan is het zeker niet saai om daar te spelen, je wordt niet overgeslagen en komt veel in het spel voor."

Hoewel de posities op het middenveld een stuk voller bezet zijn, wil Mazraoui voor een basisplaats gaan. "Natuurlijk, dat is een retorische vraag", lachte hij. Bij voorkeur dus op het middenveld, anders op de rechtsbackpositie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen