AZ neemt Vejinovic definitief over van Feyenoord

29 juni 2018, 12:21   Bijgewerkt: 29 juni 2018, 12:33

AZ heeft zoals verwacht Marko Vejinovic definitief overgenomen van Feyenoord. De middenvelder, die het afgelopen seizoen al werd gehuurd van de Rotterdammers, maar een zware blessure op liep, tekent een contract voor vier seizoenen in Alkmaar. Dat maakte AZ donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen.

"Ik ben hier heel blij mee. Een fantastische club waar ik het afgelopen seizoen ontzettend naar mijn zin heb gehad. We passen denk ik heel goed bij elkaar, zowel qua speelstijl als de mentaliteit", legt hij zijn keuze uit. "Na mijn blessure ben ik op de weg terug en het gaat hartstikke goed. Het is nu optrainen, optrainen, optrainen." Afgelopen jaar kwam hij door zijn zware blessure slechts tot zeven optredens in het eerste.

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts rekent zich gelukkig met de aanwinst, waarmee AZ al even bezig was. Eerder werd al duidelijk dat beide partijen graag met elkaar doorwilden. "We kregen de kans om Marko definitief over te nemen en daar hoefden wij niet lang over na te denken. Hij is een speler met extra kwaliteiten. Tijdens zijn blessure heeft hij laten zien dat hij enorm gedreven is, nog heel erg die bewijsdrang heeft en dat hij thuis hoort op dit niveau", aldus Huiberts.

Vejinovic begon zijn loopbaan ook bij AZ, destijds kwam hij slechts tot drie optredens in het eerste elftal. Via Heracles Almelo, Vitesse en Feyenoord keerde hij weer terug in Alkmaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen