Southgate: "Was een vreemd duel om op voor te bereiden"

28 juni 2018, 23:09

Engeland verloor donderdag van België, maar echt rouwig zal het niet zijn om de 1-0 verliespartij. Dankzij de nederlaag is Engeland als tweede geëindigd in de groep, wat betekent dat er na een eventuele zege op Colombia een gunstig schema lonkt. Trainer Gareth Southgate wil niet zover vooruit kijken.

België en Engeland wilden eigenlijk niet winnen, omdat er dan een moeilijker schema aanstaande is. Engeland 'slaagde' er dus in om tweede te worden. "Het was een vreemd duel om op voor te bereiden", zegt hij tegen de BBC. Southgate had zijn team op acht plaatsen gewijzigd. "Het was het belangrijkste om enkele andere spelers speeltijd te geven. Daar tegenover staat dat we ook graag elke wedstrijd willen winnen, dus dat was een beetje dubbel. We hebben goede kansen gecreëerd en we hebben tactisch belangrijke zaken geleerd.

Engeland neemt het in de achtste finales op tegen Colombia. Die wedstrijd wordt op dinsdag 3 juli gespeeld in het stadion van Spartak Moskou. "Iedereen die in die wedstrijd gaat spelen, is er klaar voor", zegt Southgate. "We zijn ons nog steeds aan het ontwikkelen, maar dat is helemaal geen probleem in deze fase van het toernooi."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen