De Belgen op rapport: tweede garnituur is beduidend minder

28 juni 2018, 22:21   Bijgewerkt: 28 juni 2018, 22:27

Of ze er blij mee waren, valt nog te betwijfelen. Maar België kroonde zich donderdagavond tot matchwinner van Groep G. Adnan Januzaj maakte de winnende goal, waardoor de Rode Duivels aan de 'zware' helft van het toernooi belanden. Het Belgische spelersrapport van FCUpdate.nl - speciaal voor dit wereldkampioenschap - levert dankzij de zege vooral voldoendes op.

Thibaut Courtois – 7

Keepte een foutloze wedstrijd en hield oog-in-oog met Marcus Rashford zijn doel op knappe wijze schoon. Vormde verder een groot rustpunt in de flink gewijzigde achterhoede. Aan Courtois zal het dit toernooi niet liggen in de strijd om de wereldtitel. Een goed teken is ook dat de Chelsea-goalie géén rust kreeg van Roberto Martínez.

Leander Dendoncker – 6

Pakte al snel een gele kaart - wellicht onderdeel van het strijdplan? - maar was desondanks een betrouwbare schakel achterin. Op een paar momenten na had de jonge middenvelder (23) weinig problemen tegen het amper gemotiveerde Engeland. Tijdens dit wereldkampioenschap zal hij nog geen basisspeler worden, maar de achterhoede van onze zuiderburen raakt al op leeftijd. Dendoncker lijkt een prima vervanger en kan ook op het middenveld goed uit de voeten. 

Dedryck Boyata – 6,5

De enige veldspeler die in de groepsfase alles speelde bij de Belgen. Solide, stabiel en op weinig fouten te betrappen. De vraag is of bondscoach Martínez hem laat staan of 'de gok' neemt om in de komende duels te switchen naar een nieuwe achterhoede met ofwel Vermaelen ofwel Kompany. Boyata heeft in elk geval een prima indruk gemaakt in de 270 minuten die hij meedeed.

Thomas Vermaelen – 6

Dat hij niet geheel fit het veld verliet na ruim zeventig minuten spelen, mag geen verrassing heten. Maar het bleef slechts bij een flinke hechting in zijn wenkbrauw, dus kunnen we stellen dat de medische test van de blessuregevoelige verdediger van FC Barcelona is geslaagd. Al maakten de Engelse spitsen het hem niet echt lastig.

Nacer Chadli – 4,5

Ook Chadli maakte zeker geen lekkere indruk bij België. Dat hij zelf verrast was dat hij werd opgeroepen voor het WK is gezien zijn spel niet gek. Het is dat Engeland niet wilde scoren, anders had het in de openingsfase wel geprofiteerd van de fouten van Chadli. Aanvallend had hij op een gegeven moment een heerlijke pass op Jordan Pickford, terwijl er de nodige ruimte lag. Nee, de voormalig Twentenaar overtuigde niet.

Mousa Dembélé – 6

Had in de eerste helft bijna dodelijk balverlies, waar een vrije trap uit volgde. Verder scoorde de ervaren middenvelder die op weg is naar China een krappe voldoende. Je kunt de voormalig speler van AZ geruisloos inpassen als dat nodig is de komende ronde, maar of hij het verschil kan maken is de vraag. Tegen de Engelse middenvelders bleef hij in elk geval meer dan op de been. 

Marouane Fellaini – 5

Hield in de slotfase de inzet van Danny Wellbeck uit het doel en dat was ook meteen de belangrijkste bijdrage aan het duel van de excentrieke middenvelder. Verder had hij weer wat typische Fellaini-momenten: armen in de nek van de tegenstander, de bal opeens verspelen en controle verliezen. Toch was hij niet echt op grote fouten te betrappen, al had hij in de slotfase zéker de Belgische tweede' mogen maken.

Youri Tielemans – 6,5

Pakte al vroeg een gele kaart en dat zullen veel Belgen leuk gevonden hebben. Uiteindelijk maakte dat niet het verschil overigens, omdat Januzaj een doelpunt maakte. Met enkele gevaarlijke schoten was hij een paar keer dichtbij een treffer en niet voor niets staken ze in België de loftrompet over de prestaties van de jongeling (21). 

Thorgan Hazard – 5,5

Geen hoogvlieger én is zeker niet zo goed als zijn broer. Die conclusie was al getrokken, maar werd wederom bevestigd tegen de Engelsen. In de duels waar het er om gaat, hoeven we geen grote inbreng van hem te verwachten. En aangezien België de weg van de meeste weerstand staat te wachten richting de wereldtitel door de zege op Engeland, lijkt zijn rol wel uitgespeeld dit WK.

Adnan Januzaj – 6,5

Liet een prima indruk achter op de rechterflank. Maakte het enige doelpunt van het duel, een treffer die er bovendien lekker inzat. Maar was die bal niet een beetje houdbaar? Feit is dat Januzaj met zijn eerste treffer als international matchwinner werd. Al zal niet iedereen in België blij zijn met het doelpunt van de buitenspeler. 

Michy Batshuayi – 5

Was al heel snel dicht bij een doelpunt, maar liet zich daarna niet meer zien. Alleen na de goal van Januazaj schoot hij de bal snoeihard tegen de paal, die vervolgens tegen zijn eigen hoofd aan kwam. Het filmpje gaat viral: de spits had ongetwijfeld op een andere hoofdrol gehoopt tegen de Engelsen, al reageerde hij via Twitter - zoals vaker - op heerlijke wijze.

Vincent Kompany en Dries Mertens speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Lees ook: eerdere spelersrapporten tegen Panama en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334608/de-belgen-op-rapport-lukaku-blinkt-uit-slechte-beurt-batshuayi/,_blank,Tunesië]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen