Beter Tunesië wint het 'duel om de eer' van Panama

28 juni 2018, 21:59   Bijgewerkt: 28 juni 2018, 23:36

In een duel dat louter om de eer ging heeft Tunesië met 1-2 van Panama gewonnen. Na een doodsaai begin ontpopte het duel om des keizers baard zich na rust dankzij Tunesië tot een aardig affiche. Na rust bogen de Tunesiërs de achterstand om in een voorsprong, dankzij goals van Fakhreddine Ben Youssef en uitblinker Wahbi Khazri.

De manier waarop in de zesendertigste minuut plots de score werd geopend, zei eigenlijk al genoeg. José Rodríguez produceerde een ongevaarlijk en krachteloos afstandsschot, maar via het lichaam van de onfortuinlijke Tunesië Yassine Meriah verdween de Panamese inzet achter Aymen Mathlouti: 1-0. Het was de eerste bal op doel van de wedstrijd. En zo bleef het voor rust ook.

Door de 1-2 overwinning eindigt Tunesië als derde in de groep, achter België en Engeland. WK-debutant Panama vertrekt puntloos, maar met de nodige ervaring én twee doelpunten terug naar huis.

De opstellingen en beoordelingen*

Panama: Jaime Penedo 6, Adolfo Machado 6, Fidel Escobar 6, Luís Ovalle 5,5, Ricardo Avila 5 (81. Abdiel Arroyo -), Román Torres 5,5 (56. Luis Tejada 6), Aníbal Godoy 5, Gabriel Enrique Gómez 5, Joel Barcenas 6,5, José Rodriguez 6,5, Gabriel Torres 5,5 (46. Harold Cummings 5)

Tunesië: Aymen Mathlouti 6, Hamdi Naguez 6, Oussama Haddadi 6, Rami Bedoui 6,5, Ellyes Skhiri 6, Ferjani Sassi 5,5 (46. Anice Badri 5,5), Ghilane Chalali 6, Naïm Sliti 6,5 (77. Ahmed Khalil -), Yassine Meriah 5, Fakhreddine Ben Youssef 6,5, Wahbi Khazri 7 (88. Bassem Srarfi -)

Man of the match: Wahbi Khazri

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.