Weg van meeste weerstand voor België na zege op Engeland

28 juni 2018, 21:52   Bijgewerkt: 28 juni 2018, 23:49

België heeft zich na een weinig vermakelijke zege op Engeland tot groepshoofd gekroond. Onze zuiderburen snijden zichzelf daarmee enigszins in de vingers, want België komt nu in het aanmerkelijk sterkere deel van het speelschema terecht en heeft een ongunstig reisschema. Adnan Januzaj krulde zich met een mooi doelpunt tot matchwinner: 1-0. In de achtste finales neemt België het op tegen Japan, terwijl Engeland de spreekwoordelijke degens kruist met Colombia.

Je zou enkele maanden geleden maar op het geniale plan zijn gekomen om tickets te bemachtigen voor een van de op voorhand kwalitatief gezien meest interessante poulewedstrijden van dit WK. Een dure inschattingsfout, want voor rust was het vlees nog vis wat Engeland en België lieten zien. De spelers wisten in het eerste bedrijf totaal niet wat ze met de bizarre situatie moesten doen. Die situatie was ontstaan omdat de verliezer van het duel verderop in het toernooi aanmerkelijk betere vooruitzichten had dan de winnaar.

Tielemans en Leander Dendoncker kroonden zich in de eerste helft tot uitblinkers. Zij pakten namelijk beiden een gele kaart, waardoor België wat dat betreft een voorsprong (vijf om twee) nam ten opzichte van de Engelsen. Met name het laatste gedeelte van de eerste helft werd tot frustratie van het publiek, al die mensen die dus op dat geniale idee waren gekomen om naar Rusland af te reizen, plichtmatig uitgespeeld.

Engeland was in het vervolg louter gevaarlijk uit vrije trappen, die niet voor echt gevaar zorgden. Aan de andere kant was invaller Dries Mertens nog kansrijk met een afstandsschot, maar opnieuw hoefde Pickford niet voluit te gaan. Zo is België met de overwinning en de daaraan gepaarde groepswinst op de korte termijn de winnaar, maar op de iets langere lijken De Rode Duivels zich in de nesten te hebben gewerkt. Al valt dat laatste pas echt te zeggen na het toernooi.

Opstellingen en beoordelingen*    

Engeland: Jordan Pickford 6; Trent Alexander-Arnold 6 (79. Danny Welbeck -), Phil Jones 5,5, John Stones 6 (46. Harry Maguire), Gary Cahill 5,5; Danny Rose 6,5, Eric Dier 6, Fabian Delph 5, Ruben Loftus-Cheek 6; Marcus Rashford 5, Jamie Vardy 5,

België: Thibaut Courtois 7, Leander Dendoncker 6, Dedryck Boyata 6,5, Thomas Vermaelen 6 (74. Vincent Kompany -); Nacer Chadli 4.5, Mousa Dembélé 5,5, Marouane Fellaini 6, Youri Tielemans 6,5; Thorgan Hazard 5, Adnan Januzaj 6,5 (85. Dries Mertens -), Michy Batshuayi 5

Man of the match: Youri Tielemans

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen