Excelsior voegt Japanner Shiraishi toe aan de technische staf

28 juni 2018, 18:49

Excelsior heeft een opvallende naam toegevoegd aan de technische staf: de Japanse voetbalcoach Takahisa Shiraishi (42) wordt assistent/technology strategist van hoofdtrainer Adrie Poldervaart. Shiraishi was eerder werkzaam bij FC Barcelona, Pachuca en AC Milan.

"Data-analyse neemt een steeds belangrijkere plek in binnen het voetbal. Wij gaan werken met een nieuw product en Takahisa Shiraishi zal de data in dat programma gaan uitwerken en analyseren in samenwerking met onze videoanalist Marco Gentile", legt algemeen directeur Ferry de Haan uit op de clubsite.

"Via de computer worden alle bewegingen van onze selectiespelers straks vastgelegd en geanalyseerd, waardoor kansen en bedreigingen tijdens een wedstrijd aan het licht kunnen komen. Voor aanvang en in de rust kunnen de resultaten worden gebruikt om bij te sturen. Op termijn kunnen we dit zelfs real-time doen. Deze data is niet leidend, maar wel een belangrijke ondersteuning voor de technische staf", aldus de bestuurder.

Shiraishi werkte met deze data eerder samen met voormalig VVV-speler Keisuke Honda, die hem bij Pachuca en Mexico binnenhaalde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen