Van Bommel neemt op verzoek van PSV korte vakantie

28 juni 2018, 14:18

Mark van Bommel is donderdag aan zijn trainersklus begonnen, maar neemt binnenkort tijdelijk afscheid van de spelersgroep. Op verzoek van de directie van PSV neemt de kersverse hoofdtrainer een korte vakantie. Dat is noodzakelijk, meent Toon Gerbrands.

De algemeen directeur van de Eindhovenaren legt uit waarom Van Bommel binnenkort tijdelijk niet voor de groep staat. "Mark en ook zijn assistent Jürgen Dirkx hebben een lang, intensief seizoen achter de rug, waarin ze PSV O19 en Australië hebben getraind. Een korte break is noodzakelijk om fit aan deze nieuwe klus te beginnen", aldus Gerbrands op de clubsite van PSV.

Tijdens de afwezigheid van Van Bommel zal Ernest Faber, de nieuwe hoofd jeugdopleiding, de trainingen leiden. "PSV had meerdere scenario's klaarliggen over hoe we deze periode zouden gaan invullen", vervolgt Gerbrands. "Door het verloop van het WK voor Australië kunnen we nu het scenario hanteren waarin Mark en Jürgen nog even energie kunnen tanken, zodat ze goed voorbereid aan een nieuw intensief seizoen kunnen beginnen."

Faber zal geassisteerd worden door Reinier Robbemond, Boudewijn Zenden en André Ooijer. "Deze mannen zijn onder leiding van Ernest prima in staat om, waar we vandaag en morgen mee beginnen, een goed vervolg te geven. In Verbiers, waar we op trainingskamp gaan, sluiten Jürgen en ik weer aan", laat Van Bommel weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen