Ajacied Tadic voorkomt uitschakeling Servië tegen Brazilië niet

27 juni 2018, 21:49   Bijgewerkt: 27 juni 2018, 21:54

Het is Servië niet gelukt om voor een stunt en plaatsing voor de knock-outfase te zorgen. In de beslissende groepswedstrijd tegen Brazilië werd ondanks de bevliegen van de nieuwe Ajacied Dusan Tadic met 0-2 verloren. Goals van Paulinho en Thiago Silva zorgen ervoor dat Brazilië zich als groepshoofd voor de volgende ronde plaatst.

De opdracht voor Servië was vooraf eigenlijk heel simpel: winnen van Brazilië en de Europeanen waren zeker van een ticket in de vorige ronde. Brazilië en Zwitserland hadden na twee rondes vier punten en de Serviërs eentje minder. Een driepunter was dus het devies, en dat moest gebeuren met onder meer kersverse Ajax-aankoop Dusan Tadic, die voor ruim elf miljoen overkomt van Southampton.

Problemen voor Servië, dat nu twee keer moest scoren omdat ook Zwitserland tegen het al uitgeschakelde Costa Rica aan de leiding ging. Gevaarlijk werden Tadic en co alleen niet, waardoor Brazilië gemakkelijk en zorgeloos overeind bleef.

Ook na rust wisten de Serviërs een tijdlang geen enkele bres te slaan in het Braziliaanse blok. De Goddelijke Kanaries lieten hun tegenstanders komen en probeerde in de counter toe te slaan. Neymar was na een uur spelen het meest dichtbij, maar stuitte op de prima keepende Stojkovic. Servië creëerde slechts een paar minuten lang wat kansen, maar Mitrovic kopte na mistasten van Alisson tegen Thiago Silva op, vond de doelman een keer op zijn weg en krulde een afstandsschot nét naast het Braziliaanse doel.

De opstellingen en beoordelingen*

Servië: Vladimir Stojkovic 6,5, Aleksander Kolarov 6, Antonio Rukavina 6, Milos Veljkovic 5,5, Nikola Milenkovic 6,5, Dusan Tadic 6,5, Filip Kostic 6 (82. Nemanja Radonjic -), Nemanja Matic 5,5, Sergej Milinkovic-Savic 5, Adem Ljajic 5 (74. Andrija Zivkovic -), Aleksander Mitrovic 6 (89. Luka Jovic -)

Brazilië: Alisson 6, Fagner 6,5, Joao Miranda 6, Thiago Silva 6,5, Marcelo - (9. Felipe Luis 6,5) , Casemiro 6,5 (65. Fernandinho 6), Philippe Coutinho 7,5 (80. Renato Augusto -), Willian 6, Neymar Jr 6, Gabriel Jesus 6.

Man of the match: Philippe Coutinho 

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen