Jensen verlaat FC Twente voor het Duitse Augsburg

Jensen verlaat FC Twente voor het Duitse Augsburg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 juni 2018 – FC Twente heeft afscheid genomen van Fredrik Jensen. De twintigjarige Fin tekende woensdag een contract voor vijf jaar bij FC Augsburg, dat speelt in de Duitse Bundesliga. Jensen had in Enschede een contract tot medio 2020, maar vond dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. Naar verluidt ligt de transfersom rond de drie miljoen euro.

De Duitsers toonden al eerder interesse in de aanvallende middenvelder "Fredrik is een jonge, getalenteerde speler. Wij zijn ervan overtuigd dat hij zich bij ons optimaal kan ontwikkelen", aldus technisch directeur Stefan Reuter op de website van Augsburg. Jensen: "Als kleine jongen droom je ervan om ooit in een Europese topcompetitie te spelen. Met deze transfer naar Augsburg komt die droom in vervulling."

Twente pikte Jensen op zestienjarige leeftijd op bij HJK Helsinki. In het seizoen 2016/2017 brak hij door. Afgelopen seizoen was de Scandinaviër een van de weinige lichtpuntjes van Twente.

Reacties

gerelateerd