Egypte neemt afscheid van bondscoach Cuper

26 juni 2018, 22:53

Hector Cuper vertrekt als bondscoach van Egypte. De bond heeft na het teleurstellend verlopen WK besloten de samenwerking te beëindigen met de trainer, die sinds maart 2015 in dienst was. De 62-jarige Cuper leidde Egypte voor het eerst sinds 28 jaar naar het wereldkampioenschap, maar eenmaal in Rusland kon het land geen potten breken in de poule met het gastland, Uruguay en Saudi-Arabië.

Direct na de terugkeer van de nationale ploeg, belegde de bond een overleg. Daarin werd besloten om afscheid te nemen van Cuper en zijn technische staf. 'We bedanken hem voor zijn werk. Onder hem bereikte Egypte na drie jaar afwezigheid weer de Afrika Cup en deden we na 28 jaar weer mee aan een WK', luidt het statement. Voor woensdag staat een persconferentie gepland voor een nadere toelichting.

Egypte verloor op het WK alle poulewedstrijden. Uruguay (1-0), Rusland (3-1) en Saudi-Arabië (2-1) waren allemaal te sterk voor de Farao's. Cuper had de pech dat hij niet volledig kon beschikken over een fitte Mohamed Salah, die mogelijk ook afzwaait bij de nationale ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen