WK-droom Argentinië blijft in leven na sensationeel slot

26 juni 2018, 22:08   Bijgewerkt: 27 juni 2018, 11:01

Argentinië is er letterlijk met bloed, zweet en tranen in geslaagd om de achtste finales te bereiken. Dat ging ten koste van Nigeria, dat lange tijd de beste papieren had en bijna een tweede strafschop kreeg. Uiteindelijk verloste Marcos Rojo de Argentijnen vlak voor tijd met een volley (2-1).

Dat het voor de Argentijnse selectie een kwestie van leven of dood was tegen Nigeria, kon iedereen voelen. Terwijl de spelers met een gespannen gezicht rondkeken en allemaal met hun eigen trekjes bezig waren, vloeiden er bij veel meegereisde supporters al tijdens het volkslied dikke tranen. Tranen van passie, van geloof in de volgende ronde. Want het zou na de groepsfase toch niet al afgelopen zijn voor zo'n groot voetballand?

Die enorme drang om beter te presteren, sloeg – zoals eerder dit WK – over op de ploeg. Bondscoach Jorge Sampaoli kon de kritiek natuurlijk niet negeren en besloot zijn basiself flink om te gooien, met een voorkeur voor Gonzalo Higuaín, Ángel Di María en Éver Banega. Maar ook tegen de Nigerianen ging er meteen weer veel mis. Eenvoudige passes kwamen niet aan of gingen breed in plaats van vooruit. Het ontbrak niet alleen aan creativiteit, maar ook aan kwaliteit. 

Maar de kopjes gingen al snel weer hangen toen uitgerekend recordinternational Javier Mascherano zijn tegenstander overduidelijk vasthield tijdens een corner. De bal ging, na overleg met de videoref, terecht op de stip; een koud kunstje voor sterspeler Victor Moses. Ook eredivisionist Ahmed Musa zorgde voor veel dreiging en liet de Argentijnse supporters meerdere malen met de schrik vrijkomen.

Opstellingen en beoordelingen*

Nigeria: Francis Uzoho 6; Brian Idowu 7, William Troost-Ekong 6, Leon Balogun 6, Kenneth Omeruo 6 (90. Alex Iwobi -); Wilfred Ndidi 7, Oghenekaro Etebo 7, John Obi Mikel 6; Ahmed Musa 7 (90. Simy -), Kelechi Iheanacho 6 (45. Odion Ighalo 6), Victor Moses 7

Argentinië: Franco Armani 6; Gabriel Mercado 5, Nicolás Otamendi 7, Marcos Rojo 7, Nicolás Tagliafico 6 (80. Sergio Aguëro -); Ángel Di María 6 (72. Maximiliano Mesa -), Éver Banega 7, Javier Mascherano 5, Enzo Pérez 6 (59. Cristian Pavón 7); Gonzalo Higuaín 5, Lionel Messi 7

Man of the match: Marcos Rojo

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen