Weghorst: "Ik kreeg een enorm goed gevoel bij Wolfsburg"

26 juni 2018, 21:10

Wout Weghorst kreeg na zijn eerste gesprekken met VfL Wolfsburg snel een goed gevoel over de club. Er was ook interesse uit Spanje, Engeland en Italië, maar zijn nieuwe Duitse werkgever kreeg de absolute voorkeur. "Door gesprekken, met name met de trainer (Bruno Labbadia, red), kreeg ik een enorm goed gevoel bij Wolfsburg", zegt Weghorst.

"Voor mezelf had ik snel een beeld hoe ik de toekomst voor mezelf wilde invullen. Ik had het gevoel dat de Duitse competitie het beste bij mij past", vertelt Weghorst aan FOX Sports. "Voetbaltechnisch, maar ook qua mentaliteit en de manier hoe zij over voetbal denken. Uit de gesprekken met Wolfsburg bleek dat het gevoel klopte. De trainer was heel positief, hij wilde me graag hebben. De manier hoe hij over voetbal sprak, hoe hij mij als spits ziet en wat hij zocht voor zijn elftal klikte heel erg met mijn gevoel."

De 25-jarige spits kostte Wolfsburg naar verluidt meer dan tien miljoen euro. "Natuurlijk is dat wel een gekke gedachte. Inmiddels is dat hoe het gaat in het voetbal. Een ontzettend mooi bedrag. AZ heeft mij gekocht voor 1,5 miljoen van Heracles Almelo en twee jaar later vertrek ik voor het tienvoudig naar Duitsland. Dat is alleen maar mooi en ook daar spreekt veel vertrouwen uit."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen