Van Marwijk: "Wij kunnen op dit niveau heel moeilijk scoren"

26 juni 2018, 19:56

Mede door een gebrek aan scorend vermogen is het WK voor Australië voorbij. De Socceroos scoorden maar twee keer, en beide doelpunten werden ook nog gemaakt vanaf elf meter. "Dat zegt genoeg. Want we krijgen kansen genoeg", reageert bondscoach Bert van Marwijk.

"Vandaag ook weer. Het was iets van 14-3 op de goal schieten, geloof ik. Maar zij maken er twee en wij niet één", vervolgt Van Marwijk in gesprek met de NOS. "Ik vind dat we met opgeheven hoofd uit het toernooi gaan. We hebben er alles aan gedaan, ook vandaag weer. Als je ziet hoe we gespeeld hebben en hoeveel kansen we gecreëerd hebben... Maar wij kunnen op dit niveau heel moeilijk scoren."

Australië opende met een nederlaag tegen Frankrijk (2-1), speelde daarna gelijk tegen Denemarken (1-1) en ging dinsdag onderuit tegen Peru (2-0). "We hebben drie keer bewezen dat we heel stabiel kunnen spelen. Vandaag ook weer. Ik vond dat wij een stuk beter waren dan de tegenstander. We missen alleen de kwaliteit om het verschil in doelpunten uit te drukken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen