Jørgensen en Schöne zijn hun basisplaats kwijt bij Denemarken

26 juni 2018, 15:55

Nicolai Jørgensen en Lasse Schöne zijn hun basisplaats bij Denemarken kwijtgeraakt. Bondscoach Age Hareide doet in het cruciale duel met Frankrijk een beroep Andreas Cornelius en oud-PSV'er Mathias 'Zanka' Jörgensen. Bij tegenstander Frankrijk krijgt een aantal spelers rust.

Jørgensen speelde tot dusver beide WK-wedstrijden, maar is dinsdagmiddag gepasseerd. Cornelius krijgt de voorkeur, wat betekent dat Kasper Dolberg wederom de bank warm houdt. De Ajax-spits maakte nog geen minuut. Jørgensen verzorgde tegen Australië nog de fraaie assist op de 1-0 van Christian Eriksen.

Schöne maakte tegen de Aussies nog zijn WK-debuut in de basis, nadat de geblesseerde William Kvist het Deense kamp had verlaten. Een wedstrijd later is de Ajacied zijn basisplek alweer kwijt. Denemarken heeft aan een punt genoeg om de achtste finale te bereiken. De Scandinaviërs kunnen bij winst zelfs nog eerste worden, maar kunnen bij een nederlaag evengoed met lege handen staan.

Frankrijk is al geplaatst en daarom gunt Didier Deschamps een aantal spelers rust, waaronder Hugo Lloris, Kylian Mbappé en Paul Pogba. 

Opstellingen

Denemarken: Schmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger; Delaney, Eriksen, Zanka; Braithwaite, Cornelius, Sisto

Frankrijk: Mandanda; Sidibé, Varane, Kimpembe, Hernández; Kanté, N'Zonzi; Dembélé, Griezmann, Lemar; Giroud

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen