Amrabat baalt van VAR: "Kiezen willekeurige momenten"

26 juni 2018, 08:11   Bijgewerkt: 26 juni 2018, 08:30

Marokko, dat al uitgeschakeld was op het WK, speelde maandag de laatste groepswedstrijd tegen Spanje met 2-2 gelijk. Nordin Amrabat vindt echter dat er veel meer ingezeten had voor het land. De aanvaller was vooral niet te spreken over de videoscheidsrechter.

"Ik ben niet boos, maar wel teleurgesteld. Spanje is een topteam en de eerste twintig minuten spelen ze ons van het kastje naar de muur. Daarna beten we meer van ons af", blikt Amrabat terug in gesprek met de NOS. Marokko kwam op voorsprong, maar Spanje maakte in de extra tijd gelijk. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd vanwege buitenspel, maar de videoscheidsrechter oordeelde dat het een geldige treffer was. "Ongelofelijk. Ze kiezen echt willekeurige momenten uit."

Amrabat stelt zelfs dat Marokko dit WK alleen maar last heeft gehad van de videoarbitrage. "Gerard Piqué maakte vandaag hands, eerder maakte Cristiano Ronaldo een overtreding bij de eerste goal van Portugal. Pepe maakte in die wedstrijd ook nog hands. En ook nu waren er weer twee of drie momenten. Je kunt niet de ene keer ingrijpen en de andere keer niet. Er moeten nieuwe regels komen. Of bij elk moment ingrijpen, of helemaal niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen