Renard: "Dit WK blijft voor altijd in onze gedachten"

25 juni 2018, 23:15

Herve Renard wijdt de uitschakeling van Marokko op het WK onder andere aan het gebrek aan ervaring. Aan hun laatste duel, maandag tegen Spanje, hielden de Leeuwen van de Atlas nog een puntje (2-2) over. "Ik denk dat het hele team moet worden geprezen voor dit duel, en het hele toernooi", klonk het na afloop van de wedstrijd in Kaliningrad.

"We hadden Spanje graag verslagen. Dat was ook ons plan", aldus Renard. "We hebben geleden, zoals elke ploeg dat doet tegen Spanje. Zij spelen met een mix van Real Madrid en FC Barcelona, allemaal uitzonderlijke spelers."

Het duel met La Roja was voor Marokko een voor de prestige. Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Portugal waren de Atlasleeuwen al uitgeschakeld. "Het ontbrak ons aan ervaring. We hebben wedstrijden gehad, waarin we betere resultaten hadden moeten boeken. Maar we hebben ook laten zien dat we het kunnen opnemen tegen twee teams die tot de beste van de wereld behoren."

Al met al neemt Renard met opgeheven hoofd afscheid. "Dit WK blijft voor altijd in onze gedachten, het was een magisch moment voor ons. Ik wens alle teams in de achtste finales, met name de twee Afrikaanse landen (Nigeria en Senegal, red.) die kans hebben op de knock-outfase, veel succes."

Lees ook: Vijf conclusies na opgetogen afscheid van Marokko

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen