Ajax komt met aanvullende persverklaring over situatie van Nouri

25 juni 2018, 22:37

Ajax heeft na een eerste persverklaring over Abdelhak Nouri nóg een aanvullend statement gegeven. Omdat er veel vragen waren over de reden om een third opinion aan te vragen, wil de club daar duidelijkheid graag over geven. Ook omdat de familie van Nouri aangaf het niet eens te zijn met de persverklaring, zoals die maandagavond werd gegeven door de Amsterdammers. 

"De genoemde nieuwe informatie betrof informatie in het verzoekschrift dat de advocaten van de familie hadden ingediend bij de KNVB. Onder andere betreft dit een foto die de gelaatsuitdrukking van Abdelhak Nouri weergaf, en daarom nieuwe vragen opriep. Ajax had deze foto niet in zijn dossier. Deze bleek wel cruciaal in de beoordeling van de situatie. Verder bevatte het verzoekschrift een nieuwe lezing van de manier waarop de gegevens van de hartslagmeter moesten worden geïnterpreteerd. Die lezing kende Ajax niet en riep vragen op die de club voor een third opinion wilde aanbieden", aldus de Amsterdammers in een officieel statement.

Eerder op de dag werd tijdens een persconferentie aangegeven dat Ajax, in tegenstelling tot eerdere berichten, volledige aansprakelijkheid nam voor het treurige incident vorige zomer. "Op basis van nieuwe inzichten die wij helaas pas zeer onlangs hebben kunnen vergaren, komen wij tot nieuwe conclusies", sprak Edwin van der Sar. De familie liet vervolgens weten dat dit niet klopte, omdat de informatie volgens hen allang bekend was bij de club. Daarom kwam bovenstaand bericht naar buiten via de officiële kanalen van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen