Strijdend Marokko neemt afscheid met punt tegen Spanje

25 juni 2018, 22:04

Marokko heeft maandag met een acceptabel resultaat afscheid genomen van het WK in Rusland. Tegen Spanje, dat streed voor een plek in de knock-outfase, werd knap met 2-2 gelijkgespeeld. De remise werd Spanje niet fataal, want ze plaatsen zich als groepswinnaar. In de achtste finale van het WK treft de wereldkampioen van 2010 tegen gastland Rusland, dat maandag kansloos verloor van Uruguay (3-0).

Het was een teleurstellend WK voor Marokko. Twee minieme en vrij ongelukkige nederlagen tegen Iran en Portugal betekende dat de laatste groepswedstrijd voor de Marokkanen slechts voor de eer was. Tegenstander Spanje had nog wel iets om voor de voetballen. De wereldkampioen van 2010 moest zich zien te plaatsen voor de volgende ronde.

Na een kwartier keken de Spanjaarden tegen een achterstand aan. Khalid Boutaib profiteerde van Spaans balverlies rondom de middencirkel. De Marokkaanse spits nam over na een misverstand tussen Sergio Ramos en Andrès Iniesta, stak de hele helft van de Spanjaarden over en schoof de bal rustig door de benen van David de Gea. Het was de eerste goal van Marokko op dit WK: 0-1.

Nordin Amrabat knalde in de tweede helft letterlijk iedereen wakker, want een afstandsschot van de vleugelspeler spatte op de onderkant van de lat uiteen. Aan de andere kant leek Isco Spanje op voorsprong te koppen, maar Romain Saiss haalde de bal van de lijn. Het spel van de Spanjaarden wederom bijzonder matig en dat leverde Marokko de overwinning op. Invaller Youssef El Nesyri kopte uitstekend binnen uit een hoekschop: 1-2. Een overwinning van Marokko kwam er niet, want Iago Aspas, ook invaller, schoot de 2-2 in blessuretijd binnen. 

De opstellingen en beoordelingen*

Spanje: David de Gea 6, Dani Carvajal 6, Gérard Piqué 5,5, Sergio Ramos 5,5, Jordi Alba 6, Sergio Busquets 6,5, Andrès Iniesta 8, Thiago Alcantara 6,5 (73. Marco Asensio - ), Isco 7, Diego Costa 6 (73. Iago Aspas -), David Silva 6 (84. Rodrigo -).

Marokko: Mounir El Kajoui 6,5, Achraf Hakimi 6,5, Manuel Da Costa 5, Romain Saiss 6, Nabil Dirar 6, Hakim Ziyech 4,5 (84. Aziz Bouhaddouz -), Karim El Ahmadi 5, Mbark Boussoufa 6,5, Younès Belhanda 6 (63. Faycal Fajr 6), Nordin Amrabat 7,5, Khalid Boutaib 6,5 (71. Youssef El-Nesyri -).

Man of the match: Andrès Iniesta

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen