Ajax treedt opnieuw in overleg met de familie Nouri

25 juni 2018, 19:15

Ajax treedt opnieuw in overleg met de familie van Abdelhak Nouri. De Amsterdamse club erkende maandag de volledige aansprakelijkheid in de zaak rondom de Ajacied. Directeur Edwin van der Sar liet weten dat Ajax tot nieuwe inzichten was gekomen na het verzoekschrift van de familie Nouri.

"Lange tijd waren wij als directie, maar ook onze medische staf, ervan overtuigd dat Abdelhak de best mogelijke zorg kreeg op het veld", sprak Van der Sar. "Als daar dan door toonaangevende cardiologen, na grondige bestudering van de omstandigheden, anders tegenaan wordt gekeken, komt dat hard aan. Ook al hebben wij zelf op deze third opinion aangedrongen."

Het eerste wat Ajax zal doen is opnieuw in overleg gaan met de familie Nouri. "Het gaat er nu om dat wij dat doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die wij als club maar zeker ook als mens, als collega's en vrienden van Appie, hebben. Wij willen dit op een goede manier oplossen en daar is alles nu op gericht. De inzet van de arbitragezaak was of we op het veld adequaat hebben gehandeld. Dat is dus niet zo en daarvoor nemen wij uiteraard de aansprakelijkheid op ons. Wij hebben eerder ook aan de familie beloofd dat wanneer blijkt dat wij fout zitten, wij de verantwoordelijkheid gaan nemen."

Tot welke regeling het leidt, moet blijken uit het overleg met de familie. Van der Sar: "Ik wil nogmaals, ook ten overstaan van u, namens Ajax onze hele diepe verontschuldigingen aanbieden aan Abdelhak, zijn familie en naasten. Het moet vreselijk frustrerend zijn geweest dat het zo lang heeft geduurd dat onze lezingen uiteen liepen, bovenop het verdriet van wat Abdelhak is overkomen."

De selectie van Ajax is geïnformeerd over de nieuwe situatie. Zoveel mogelijk andere direct betrokken, zoals WK-gangers, zijn ook op de hoogte gesteld.  Van der Sar belde onder meer met Marcel Keizer, Hennie Spijkerman, Donny van de Beek en Hakim Ziyech.

Lees meer over de uitgebreide verklaring van Ajax: Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in zaak Nouri

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen