Saudi-Arabië sluit het WK af met zeer late zege op Egypte

25 juni 2018, 18:10   Bijgewerkt: 25 juni 2018, 18:15

Dankzij twee treffers diep in blessuretijd van beide helften heeft Saudi-Arabië maandag Egypte verslagen in Wolgograd: 2-1. Het doelpunt voor rust was de meest opvallende van de middag: nadat de VAR twijfelde over de gegeven penalty en scheidsrechter Wilmar Roldan het moment zelf ook nog uitvoerig terugkeek, mocht Salman Al-Faraj toch raak schieten vanaf elf met. In de 95ste minuut - wederom volgde het eindsignaal van de arbiter meteen na de goal - versloegen de Saudi's zelfs Egypte nog.

Voor Saoedi-Arabië en Egypte was het WK tot nu toe een treurige bedoeling. Beide landen verloren van zowel Rusland en Uruguay en wisten daarom na twee ronden al dat de groepsfase het eindstation was. Saoedi-Arabië werd bovendien met 5-0 van het veld geveegd door Rusland en scoorde nog niet, Egypte werd een echt grote nederlagen bespaard. Maandagmiddag was dus de laatste kans om nog met een goed gevoel van het WK te vertrekken.

Egypte kreeg halverwege de eerste helft waar het op hoopte. Salah controleerde een hoge steekpass op geweldige wijze en wipte de bal vervolgens over de uitgekomen keeper heen voor de 0-1. Een minuut later had Salah er ook 0-2 van kunnen maken, maar oog in oog met de doelman liet hij dat na: zijn stiftje stuiterde naast. Hij was de hele avond wel emotioneel - bijvoorbeeld na de late 2-1 - wat kan wijzen op zijn beslissing om inderdaad te stoppen.

De gelijkmaker gaf Saudi-Arabië hoop, want na rust was het beduidend de betere. Egypte kwam er niet meer aan te pas en mocht van geluk spreken dat hun ervaren doelman een heldenrol vertolkte. Binnen een tijdsbestek van twee minuten had hij met de vuisten antwoord op twee kopballen van Saudi-Arabische kant.

Alles leek erop dat het duel in 1-1 zou eindigen - en inderdaad een heldenrol voor El-Hadary - en Egypte de nummer drie van groep A zou worden, maar opnieuw ging het in blessuretijd mis voor de Afrikanen. Salem Al-Dossari was het meest attent bij een voorzet en wist de bal in de lange hoek te plaatsen. Daarmee greep Saudi-Arabië alsnog verdiend de zege en kan het met opgeheven hoofd het WK verlaten. Tranen waren er bij Salah en de rest van Egypte, het land eindigt puntloos onderaan in Groep A. In wellicht wel de laatste interland van Salah.

Opstellingen en beoordelingen:*

Saudi-Arabië: Yasser Al-Mosailem 6, Mohammed Al-Breik 4.5, Osama Hawsawi 5.5, Motaz Hawsawi 5.5, Yasser Al-Shahrani 6, Salman Al-Faraj 7.5, Abdullah Otayf 5, Housain Al-Mogahwi 6.5, Hattan Bahebri 5 (65. Muhannad Assiri 6), Salem Al-Dossari 6.5, Fahad Al-Muwallad 5 (80. Yahya Al-Shehri -).

Egypte: Essam El-Hadary 7.5, Ahmed Fathy 5, Ali Gabr 4.5, Ahmed Hegazy 5, Mohamed Abdel-Shafy 6, Tarek Hamed 5.5, Mohamed Elneny 5, Mohamed Salah 6, Abdallah Said 6.5 (45+7. Amr Warda 6.5), Mahmoud Treziguet 6 (81. Mahmoud Kahrabi -), Marwan Mohsen 5 (64 Ramadan Sobhi 5.5).

Man of the match: Salman Al-Faraj

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen