Officieel: VVV-Venlo haalt Kum en huurt aanvaller Mlapa

Officieel: VVV-Venlo haalt Kum en huurt aanvaller Mlapa

25 juni 2018 – VVV-Venlo heeft maandag een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. Christian Kum (32) en Peniel Mlapa (18) spelen in het nieuwe seizoen voor de Limburgers. Mlapa, spits van beroep, wordt gehuurd van Dynamo Dresden. Tevens heeft VVV een optie tot koop. Kum (foto) komt over van Roda JC en ligt voor één jaar vast."Peniel, die als bijnaam Penny heeft, is een fysiek sterke aanvaller met veel dreiging. Hij is snel, tweebenig, dus zeker van toegevoegde waarde. Hij is een echte aanwinst", zegt manager Stan Valckx op de website van VVV. "Dat geldt ook voor Christian. Hij is natuurlijk enorm ervaren en bovendien op alle posities achterin inzetbaar. Kum is echt zo'n voetballer die je om een boodschap kunt sturen. We zijn blij met zijn komst."

Mlapa debuteerde bij 1860 München in het profvoetbal, daarna kwam hij onder meer uit voor Hoffenheim, Borussia Mönchengladbach, Nürnberg en VfL Bochum. De spits kan ook als rechtsbuiten uit de voeten.

Kum is een bekende naam in de Eredivisie. Zijn carrière begon bij ADO Den Haag, waar de verdediger samenwerkte met Maurice Steijn, de huidige trainer van VVV. Daarnaa speelde Kum voor sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021